O Slovenski vremenski mreži - Slovenia Weather Network

Ideja o postavitvi Slovenske vremenske mreže je vzpostaviti spletno stran, ki nam bo na čimbolj enostaven in enovit način prikazala vremenske podatke iz čimveč amaterskih vremenskih postaj v Sloveniji, ki objavljajo podatke na internetu. Originalna ideja prihaja iz Združenih držav, kjer so se prva združenja v vremenske mreže na internetu pojavila v letu 2008, povezave do teh vremenskih mrež so na voljo v Globalni rubriki.
Cilj je ponuditi tudi ostale z vremenom povezane informacije v Sloveniji in njeni okolici. Vremenski podatki se posodabljajo vsakih 5 minut. Za ogled najbolj aktualnih oz. arhiviranih podatkov, prosimo obiščite spletno stran amaterske vremenske postaje v vaši bližini.

Spletna stran Slovenia Weather Network podatkov ne arhivira, kar pomeni, da vam podatkov za nazaj ne moremo posredovati. Podatke lahko dobite le neposredno prek spletnih strani amaterskih vremenskih postaj.
To lahko naredite tako, da kliknete povezavo do spletne strani postaje na naši glavni strani. Na ta način, lahko za več informacij kontaktirate lastnika/skrbnika vremenske postaje
.

O včlanitvi v vremensko mrežo

V kolikor ste lastnik vremenske postaje v Sloveniji, objavljate podatke na internetu z uporabo Weather Display-a, Virtual Weather Station (VWS), Davis Weatherlink-a, WUHU-ja, Cumulus-a in WsWin-a in imate vašo spletno stran, potem se lahko pridružite v Slovensko vremensko mrežo - Slovenia Weather Network.

V primeru da uporabljate Weather Display, je potrebno na internet intervalno prenašat datoteko Clientraw. Uporabnikom VWS, Weatherlink in WsWin, bo posredovana manjša tekstovna datoteka z vremenskimi podatki, ki se bo intervalno prenašala na internet. Vaša lokacija bo prikazana na karti Mesomap na domači strani, kjer bo tudi povezava do vaše spletne strani.
V zameno za posredovanje vaših podatkov v vremensko mrežo, vam bo na voljo dostop do trenutnih vremenskih podatkov na Mesomap karti, katero lahko uporabite na spletni strani vaše amaterske vremenske postaje. S tem se bo povečalo število obiskov spletnih strani vremenskih postaj v mreži in posledično višjih rangov pri spletnih iskalnikih.

V primeru, da želite sodelovati v vremenski mreži, se nam lahko na enostaven način pridružite, tako da izpolnete vpisni obrazec.

Zasnova spletne strani

Spletna stran Slovenska vremenska mreža - The Slovenia Weather Network je zasnovana na predlogi CarterLake.org, pretvorbo v PHP je prispeval Saratoga-Weather.org.
Posebna zahvala gre Kevinu Reedu s TNET Weather za njegovo delo na originalnih Carterlake predlogah, in zasnovi skupne PHP postavitve.
Hvala tudi Mikeu Challisu z Long Beach WA za oblike, za izdelavo rože vetrov, izbiro izgleda strani, ter pomoč pri CSS oblikovanju.
Prav tako gre posebna zahvala Kenu Trueu s Saratoga-Weather.org za AJAX prikaz vremenskih razmer, nadzorno ploščo in integracijo s celovito TNET Weather PHP zasnovo za to stran.

Hvala Marku Vremenska postaja Okroglo za slovenski prevod.

Izvirna predloga je osnovana na Designs by Haran.

Predloga ustreza XHTML 1.0. Preveri XHTML in CSS ustreznost te strani.